Uspešno smo zaključili pilotno usposabljanje projekta: Od učitelja do facilitatorja učenja za podnebje in trajnost

Trening Za Učitelje

V mesecu aprilu 2024 smo zaključili usposabljanje za učitelje Od učitelja do facilitatorja učenja za podnebje in trajnost, z izvedbo v živo v objemu idiličnem narave slovenske Istre, na Sončnem griču. Usposabljanja se je udeležilo 23 učiteljic in en učitelj s slovenskih srednjih in osnovnih šol.

Usposabljanje je bilo razdeljeno na teoretični del, ki se je izvajal spletno in praktični del v živo. V štirih spletnih srečanjih smo obravnavali teorijo facilitiranega učenja in prednosti problemskega učenja v skupinah. Na prakatičnem delu usposabljanja pa so udeleženci preko simulacije v razredu lahko tudi sami izkusili potek facilitiranega učenja. Usposabljanje so udeleženke zaključile motivirano, da pridobljeno znanje aktivno prenesejo v razrede. Vesele pa so bile tudi dvodnevnega razvajanja ob dobri družbi, hrani in božanju toplega spomladanskega sonca.

 

Pilotno usposabljanje projekta Učilnica za življenje so izvedli: Maja Vrčon, vodja izobraževalnih aktivnosti na projektu; na spletnem delu je usposabljanje podprla Manja Vrenko, strokovna sodelavka projekta; na delu v živo pa Nara Petrovič, znan slovenski fekolog in izkušen facilitator.  

Projekt podpira EUKI – Program financiranja projektov varstva podnebja v Evropi.