Favicon Figov List Bel

BODITE SPREMEMBA

Ambasadorji projekta Učilnica za življenje

ZA UČITELJE, ŠOLE IN OSTALE JAVNE IZOBRAŽEVALNE INSTITUCIJE

Figov List

POSTANITE AMBASADOR PROJEKTA UČILNICA ZA ŽIVLJENJE

Če ste šola, šolski center ali učitelj, ki bi rad prispeval k boljšemu jutri za prihodnje generacije in planet, vas vabimo, da se pridružite pobudi Učim za življenje in postanete obraz in glas projekta Učilnica za življenje in prve slovenske skupnosti učiteljev-aktivistov.

O PROJEKTU - NAŠA MISIJA

V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja, želimo s projektom Učilnica za življenje okrepiti in inovirati slovenski šolski sistem, da bo vzgajal in opolnomočil generacije proaktivnih posameznikov. Posameznikov, ki bodo razumeli kompleksnost, imeli celostno razumevanje o podnebju in trajnosti ter empatijo do svojega družbenega in naravnega okolja. Učilnica za življenje se ukvarja in raziskuje učinkovito učenje za trajnost, akcijo in socio-emocionalne pristope k učenju ter sistemsko spremembo politike izobraževanja in usposabljanja v Sloveniji.

Praprot Rumena

Kaj pomeni biti ambasador projekta Učilnica za življenje?

Skupnost učiteljev — podnebnih aktivistov

Naši ambasadorji so izobraževalne organizacije in posamezniki, ki so motivirani in s srcem delujejo za boljši jutri planeta in vseh živih bitji, skupnosti in generacij prihodnosti, ki bodo priča posledicam podnebnih sprememb. Skupnost ambasadorjev deluje kot skupnost aktivistov, kjer ima vsakdo možnost in spodbudo, da ukrepa po svojih močeh, v svojem lokalnem okolju in znotraj obstoječega šolskega sistema. V tej skupnosti učiteljev-aktivistov skupaj odkrivamo možnosti in se medsebojno navdihujemo, kako lahko še boljše podpremo mlajše in jih pripravimo na izzive prihodnosti. Naši ambasadorji v razred prinašajo znanja o podnebnih spremembah, rešitvah in ekosocialnih tematikah.

Kaj je tukaj zame?

Vsak izmed nas lahko prispeva k upočasnitvi vplivov podnebnih sprememb na okolje, ki nam je blizu in pri srcu. Naš ambasadorski program bi radi zasnovali in oblikovali skupaj z vami, glede na vaše in potrebe okolja, šolskega sistema, želje in znanje, ki ga boste kot posamezniki prinašali v skupnost. Izkušnje niso potrebne, le pripravljenost za učenje in motiviranost za spremembe in podnebno akcijo.

  • spoznajte istomisleče kolege in posameznike (doma in v tujini)
  • so-organizirajte dogodke v zvezi s podnebnim in okoljski izobraževanjem in na njih sodelujte
  • udeležite se izobraževanj, študijskih skupin in druženj
  • prejmite značko ambasadorstva Učim za življenje, ki si jo boste lahko pripeli na spletno stran, v vaši email podpis…
  • dodani boste na spletno stran z vašo fotografijo, imenom in priimkom oz. za organizacije – logotipom in imenom
  • sodelujte in se povežite v zasebni facebook skupini in/ali WhatsApp skupini namenjeno fokusirani debati
  • prednost pri izobraževanjih in usposabljanjih projekta Učilnica za življenje (omejene kapacitete)
  • prednost pri obisku dogodkov projekta Učilnica za življenje
  • mesečni e-novičnik z zbranimi novostmi, dogodki in učnimi materiali s področja podnebnega in okoljskega izobraževanja
Figov List

Kako se lahko pridružim?

Skupnost učiteljev — podnebnih aktivistov

Če želite postati ambasador / ambasadorka projekta Učilnica za življenje in so-oblikovati pobudo učiteljev – podnebnih aktivistov Učim za življenje, vas prosimo, da kliknete na gumb spodaj in izpolnite obrazec.

Po tem, ko boste izpolnili obrazec, vas bomo v najkrajšem možnem času kontaktirali in vas prosili, da podpišete krajši neobvezujoč memorandum in ambasadorjevo zaprisego.

Povežite se z istomislečimi kolegi po vsej Sloveniji, dostopajte do najnovejših učnih materialov ali jih sooblikujte, dogodkov in izobraževanj doma in po Evropi ter postanite del prve slovenske skupnosti učiteljev-aktivistov!

Naroči se na novičnik