Projektni konzorcij

Konzorcij projekta sestavljamo nevladna organizacija in fakulteta.

Projektni konzorcij projekta Učilnica za življenje sestavljata dva partnerja — društvo Sončni grič, vodilni partner projekta in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem. 

Partner Projekta Sončni Grič

Društvo Sončni grič

Sončni grič, društvo za trajnostno kulturo bivanja je vodilni partner projekta Učilnica za življenje.

Društvo organizira delavnice, konference in dogodke v neokrnjeni naravi in obnovljeni 200 let stari istrski hiši, kjer so v praksi uporabljene trajnostne rešitve, kot so kompostna stranišča, rastlinske čistilne naprave, reciklaža vode, glineni ometi. Dosegajo tudi visok nivo samooskrbe z zelenjavo, jajci in mlečnimi izdelki.

Univerza na Primorskem Pedagoška fakulteta

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je partner projekta Učilnica za življenje.

Pedagoška fakulteta od leta 2003 deluje pod okriljem Univerze na Primorskem, s ciljem usposabljanja vzgojiteljev, učiteljev ter drugih delavcev v vrtcih, šolah in drugih izobraževalnih ustanovah. Osnovna dejavnost fakultete je izvajanje študijskih programov, in sicer Predšolska vzgoja, Razredni pouk, Pedagogika, Vizualne umetnosti in oblikovanje, Andragogika, Socialna pedagogika, Inkluzivna pedagogika, Zgodnje učenje in programov 3. stopnje Edukacijske vede ter Zgodnje učenje in poučevanje.

Partner Projekta Univerza Na Primorskem 2
Euki Logo Trans

EVROPSKA POBUDA ZA PODNEBJE

EUKI

Naš projekt je podprt in financiran s strani Evropske pobude za podnebje – UKI. Evropska podnebna pobuda nemškega zveznega ministrstva za gospodarstvo in varstvo podnebja (BMWK) je bila ustanovljena leta 2017, da bi izboljšala znotrajevropsko sodelovanje na področju varstva podnebja.

Projekti EUKI, izbrani na idejnih natečajih, povečujejo delež obnovljivih virov energije, sprejemajo ukrepe za energetsko učinkovitost in zmanjšujejo emisije CO2. Krepijo tehnološki napredek, dialog na politični ravni ter podnebno vzgojo otrok in mladih. Od leta 2017 je več kot 360 organizacij iz 31 evropskih držav sodelovalo v 179 projektih, ki jih financira EUKI. 

www.euki.de | +49 (0)30 338424 570  |  info@euki.de

Regeneracija družbe je regeneracija družbe z izobraževanjem posameznika.
Jean de la Bruyere
Filozof in moralist