Maja Vrcon Mastermind Projekta

Maja Vrčon

Idejna vodja projekta ter oblikovalka učnih vsebin in procesov

 

EUKI intervju z Majo:

Maja Vrčon je idejna vodja in snovalka projekta Učilnica za življenje. Projekt Učilnica za življenje je osnovan na Majini diplomski nalogi iz specializacije in delu, ki ga že več let opravlja z učitelji. V projektu skrbi za:

  • konceptualizacijo projektnih aktivnosti;
  • načrtovanje aktivnosti projekta;
  • strokovno vodstvo aktivnosti v projektu, predvsem;
  • izobraževalnih (študijske skupine, vsebine konferenc, usposabljanje za učitelje in izdelava priročnika);
  • izvedba in načrtovanje študijskih skupin, usposablja za učitelje, konferenca 2023;
  • načrtovanje in pisanje priročnika za učitelje

Maja Vrčon je okoljska izobraževalka in oblikovalka ekosocialnih izobraževalnih vsebin in procesov. Je facilitatorka Podnebne freske (Climate Fresk), Deep Time Walk-a, praks globoke ekologije (Active Hope) in pristopov celostnega sistemskega mišljenja. Je sodelavka izobraževalnih programov EIT Climate-KIC (Young Innovators in Skills for future) ter raziskovalka in dizajnerka učnih materialov, inovativnih učnih pristopov za podnebno izobraževanje in izobraževanje za trajnostni razvoj v projektu Učilnica za življenje. Že drugo leto zapovrstjo je ambasadorka Evropskega podnebnega pakta za Slovenijo in Italijo. Poleg tega pa tudi nacionalna koordinatorica iniciative Evropske komisije – Education for Climate.

Izobrazba:

Univerzitetna diplomirana literarna komparativistka in hispanistka 

Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, 2017

Specializacija iz Trajnosti, okoljske etike in okoljskega izobraževanja (Diploma de especialización en sostenibilidad, etica ecológica y educación ambiental – Interuniversitario)

Universidad Politécnica de Valencia, Universidad Autónoma de Madrid, Španija, 2021