Darila na Mednarodni konferenci o ekosocialnem izobraževanju

Darila

Podari svoje znanje na konferenci o ekosocialnem izobraževanju

Prvi dan Mednarodne konference o ekosocialnem izobraževanju, ki bo potekal 28. septembra 2023 preko spleta, bomo na programu odprli prostor za darila. Darila so namenjena vašim kolegom učiteljem, darila so vaše znanje, izkušnja (dobra ali slaba), projekt na katerem ustvarjate, veščina, tematika, ki bi jo radi načeli ipd. za katere menite, da bodo koristila ostalim in bi jo delili. Vabimo vas k obdarovanju in, da prispevate svoj delček k soustvarjanju tega dogodka tudi vi.

Prosimo upoštevajte, da je rdeča nit Konference o ekosocialnem učenju, učenje v lokalnem okolju (ang. place-based learning). Zato predlagamo, da vaša darila naslavljajo:

  • podnebne spremembe v povezavi z lokalnim okoljem;
  • povezavo šolskih aktivnosti z lokalno skupnost (ali delo z lokalno skupnostjo) in okoljskimi tematikami;
  • okoljske tematike, ekologija vezana na domač kraj, regijo.

Na konferenci bo del programa z darili potekal po principu odprtega prostora, kjer si bo lahko vsak udeleženec izbral darilo, ki ga bo najbolj zanimalo. Tako bo sočasno in vzporedno v virtualnih sobah potekalo deljenje večih daril. Vsako darilo bo časovno omejeno na 15-20 min predstavitev. V kolikor bodo udeleženci – obdarjenci želeli debato nadaljevati bo to omogočeno s selitvijo v drugo virtualno sobo oz. klepetalnico.  

Sodelujoči – obdarovalci, bodo po dogovoru z organizatorji prejeli o potrdilo za napredovanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

Veseli bomo, če boste našli srečanja in pogovore, ki vas bodo navdihnili, informirali in spodbudili k akciji. Radi bi, da bi se počutili opolnomočene z še večjo sposobnostjo soočanja z našimi podnebnimi in ekološkimi izrednimi razmerami, in, da bi vas naš dogodek podprl pri razvoju vaših veščin pri kreativnem naslavljanu teh tematik.

Pri tem so vam lahko v pomoč spodnje besede:

  • delajte s svojo energijo – kateri pogovori vas pritegnejo?;
  • kaj se zdi čisto na robu vašega območja udobja? Potopite se v novo znanje;
  • vse je odprto in brezplačno.

Vsi se učimo, kako biti, kako se odzvati, kako delovati. Ne glede na to, ali ste šele začeli postajati radovedni glede vloge učitelja kot facilitatorja učenja za trajnost in podnebje ali pa ste vseživljenjski aktivist, tu je prostora za vsakogar in vsi ste dobrodošli.

Za sodelovanje izpolnite spodnji obrazec in sledite navodilom. Poziv je namenjen samo aktivnim osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem. Svoj predlog lahko oddate do najkasneje enega tedna pred konferenco.