Soustvarjajte vsebine 2. Mednarodne konference o ekosocialnem izobraževanju 2024

Img 20220622 205745 Scaled

Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju 2024 bo potekala 26. 9. 2024 (preko spleta) in 27. 9. 2024 (v živo, v Kopru, na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem).

Tema konference bo “Vzgoja in izobraževanje za podnebno pravičnost*”, izvaja pa se v sklopu projekta Učilnica za življenje.

 
Osnovni napotki za pripravo delavnic:
  • Tema letošnje konference je vzgoja in izobraževanje za podnebno pravičnost, zato naj bo vaša delavnica zasnovana na to temo.
  • Ciljna skupina konference so učitelji srednjih in osnovnih šol.
  • Podari svoje znanje (26. 9. 2024, spletno), trajajnje do 45 minut. 
  • Delavnice v živo (27. 9. 2024, Koper) naj trajajo do 90 minut. 
 
Prijavite se preko obrazca:

Za prijavo svoje delavnice nam pošljite ponudbo na elektronski naslov juhu@ucilnica.eu.

Ponudbe sprejemamo do 15. junija 2024. Na tem elektronskem naslovu smo vam na voljo tudi za vsa vprašanja.

Veselimo se sodelovanja z vami,
ekipa projekta Učilnica za življenje

 

*Kaj je “Vzgoja in izobraževanje za podnebno pravičnost”?
Vzgoja in izobraževanje za podnebno pravičnost sta ključna stebra v boju proti podnebnim spremembam in zagotavljanju trajnostne prihodnosti za vse. Ta pristop k izobraževanju poleg razumevanja posledic podnebnih sprememb spodbuja kritično razmišljanje, ukrepanje in solidarnost. Več informacij o rdeči niti konference si lahko preberete tukaj.

 

Kaj so darila?
Prvi dan Mednarodne konference o ekosocialnem izobraževanju, ki bo potekal 26. septembra 2024 preko spleta, bomo na programu odprli prostor za darila. Darila so namenjena vašim kolegom učiteljem, darila so vaše znanje, izkušnja (dobra ali slaba), projekt na katerem ustvarjate, veščina, tematika, ki bi jo radi načeli ipd. za katere menite, da bodo koristila ostalim in bi jo delili. Vabimo vas k obdarovanju in, da prispevate svoj delček k soustvarjanju tega dogodka tudi vi.